ŠTUDENTSKI DOM SITULA NOVO MESTO

09.07.14 ob 14:06
ŠTUDENTSKI DOM SITULA NOVO MESTO

Študentski dom Situla se nahaja v hostlu Situla v starem mestnem jedru, ki ga je Lonely Planet v svoji izdaji Slovenia poimenoval kot najlepši hostel v Sloveniji.

Študentom je na voljo 21 postelj v 7 sobah, 4 kopalnice, 2 kuhinji, 2 dnevna skupna prostora s kabelsko televizijo in študijska soba. Vsi prostori so opremljeni z brezžičnim dostopom do interneta.

Študentski dom Situla s pozicijo v centru Novega mesta - v bližini fakultet, študijske knjižnice Mirana Jarca, Ragovega loga, športnega parka Loka in ne nazadnje kluba LokalPatriot ter Knjigarne Goga študentom ponuja pestro dogajanje na dosegu roke.

V prostorih hostla in študentskega doma sta tudi kavarna in restavracija Situla, kjer so študentom na voljo študentska kosila. V kavarni hostla Situla pa deluje Infotočka Društva novomeških študentov.

FOTOGRAFIJE: Radio Krka 

Mesečna najemnina z vsemi stroški znaša 150 EUR zmanjšana za 20 EUR subvencije Društva novomeških študentov in subvencijo pristojnega ministrstva. Skupaj torej okoli 98 EUR. 

Vlogo za subvencionirano bivanje lahko študentje izpolnijo preko Portala visokega šolstva http://portal.evs.gov.si/bivanje/ ali tiskano oddajo v pisarno Študentskih domov Ljubljana http://www.stud-dom-lj.si/ .

Rok za oddajo vloge je 12. avgust.
Študentom predlagamo, da na vlogi označijo, da bi radi bivali v Situli.

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na studentski.dom@situla.si.


Dolenjski muzej LokalPatriot DNŠ Založba Goga Jazzinty

Projekt YH Situla – muzej kot življenjski prostor je sofinanciran s pomočjo
Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma.

(cc) 2008 YH Situla; produkcija: LokalPatriot - Multimedijski center Dolenjske, izvedba: Damjan Cvetan